Retail

Vi renoverar som aldrig förr

Renovera kök Stockholm

Pandemin har fått oss att renovera mer än någonsin tidigare. För den som arbetar med renovering är det med andra ord goda tider, och det mesta tyder på att det kommer att förbli så under överskådlig tid. 

Att svenskarna gillar att renovera är känt sedan tidigare. Och att det blivit fler renoveringar än på länge under pandemin. Det är heller inget som pekar på att antalet renoveringar kommer att minska. 

Vilka renoveringar är populärast?

De som renoverar allra mest hittar vi i Stockholm. Där kan också en renovering löna sig mest vid en försäljning, och efterfrågan på renovering av kök eller badrum är stor. Det är dock viktigt att jämföra flera firmor innan man bestämmer sig. Framför allt vid renovering av badrum är det viktigt att firmans hantverkare har nödvändiga certifieringar. Men det är egentligen lika viktigt när det gäller kök, eftersom det är ett rum där vatten och el kombineras. Behöriga rörmokare och elektriker är lika viktigt som att rätt tätskikt används. Läs mer här om att renovera kök i Stockholm.

Inte guld och gröna skogar

Samtidigt som fler och fler vill renovera sina hem kan det vara svårt att hitta arbetskraft. Det gäller inte minst större renoveringar, exempelvis när hela fastigheter ska renoveras. Många byggnadsarbetare har svårt att ta sig till Sverige, till följd av pandemin, skriver Fastighetsägarna på sin webbplats. 

Detta – att det är svårt att hitta arbetskraft – kan vara en anledning till att så många väljer att renovera själva. Inte minst har det blivit vanligare att handla byggvaror på nätet, skriver Byggvärlden. 

Eftersom det inte rekommenderas att renovera köket eller badrummet på egen hand är det framför allt de mindre renoveringarna som blivit vanligast. Allra mest renoverar de boende i Örebro och Östergötlands län, rapporterar SvT:s lokala nyheter.