Företagande

Så håller du personalen pigg

fruktkorg Stockholm

Den som såg experiment som visades på SVT för några månader sedan fick se att frukt under en arbetsdag är minst lika uppiggande som kaffe. Michael Mosley ledde program om hälsa och viktnedgång för några år sedan. Han gjorde bland annat experiment på en arbetsplats där någon ur personalen fick kaffe, salvia, godis eller en frukt. Det visade sig att kaffe och frukten gjorde personalen lika pigga på eftermiddagen, medan salvia gjorde dem allra piggast.

Salvia? Nej tack!

Nu smakar inte salvia så där jättegott – mums vad sugen man blir på lite salvia… Nej då är faktiskt en fruktstund på eftermiddagen minst lika bra som en kopp kaffe på eftermiddagen, morgonen eller när som helst. Det som dessutom är bättre än kaffe är alla vitaminer som man får i sig. Vitaminer som vi får i  både grönsaker och frukt är ju det enskilt bästa mot cancer. Men det gäller att vi stoppar i oss rejäla mängder med frukt och grönsaker om det ska få någon verkan.

Som arbetsgivare, är man ju skyldig att se till så att personalen mår bra. Någorlunda i alla fall.

Frukt lika bra som kaffe

Så alla som är arbetsgivare, som annars brukar ge kaffe som bonus under arbetsdagarna kanske ska erbjuda frukt,  då det är minst lika uppiggande som kaffe, och dessutom motverkar cancer – och en sund och frisk personal vill väl alla arbetsgivare ha?

Det finns frukt prenumerationer som företagare kan ta del av. Då får kontoret en fruktkorg i veckan – eller så ofta som företaget väljer att prenumerera på det. En del stora arbetsplatser som har stor mängd personal kanske väljer att få en fruktkorg i Stockholm varje dag. Om personalen ser en härlig fruktkorg på bordet varje dag, blir de ju sugna på att äta frukt varje dag, kanske till och med flera varje dag – och ju fler det blir desto bättre för hälsan, arbetsmoralen och prestationen.