Ekonomisk brottslighet

Varför måste man föra bok som företagare?

bokföringsbyrå i Södertälje

Har du ett eget företag eller har du vuxit så pass att du har anställda i företaget? Har du lyckats få en ekonomi i företaget så att du kan anställa fler, så har du fått ett viktigt kvitto på att det som du gör och säljer verkligen lönar sig. Oavsett om du säljer karameller eller eldragningar (som elektriker) eller dina tjänster som rådgivare för finansiella tjänster så är det viktigt att ha en god ordning och reda i företaget.

Har du en bra bokföring i ditt företag?

Men hur är det med den ekonomiska administrationen i ditt företag? Att inte lyckas med det är inget att skämmas för, det visar bara på att du är duktig på annat än att föra in siffror på ett papper. Kanske du är duktig på det som du gör i företaget i stället?

Visste du att det finns byråer som arbetar med bokföring för andra och som förstår att företagare har så mycket arbete att de kanske inte hinner med sin egen bokföring. De kan hjälpa dig att få en bra bokföring som kan jämföra omsättningen som du har för året, med omsättningen året innan. Du kan se vilka projekt som har lönat sig för din verksamhet.

Bokföring hjälper dig planera framtiden

Du ser vilka produkter som har sålt bäst. Du kan se vilka tjänster som har lönat sig och vad du kanske bör satsa på inför kommande år. När du har alla siffror så kan du börja planera bättre för företagets framtid. Du kan också göra en strategi när du ser siffrorna på det du hittills har gjort. Det är därför som bokföring är så viktigt. Dessutom är det lag på att ett företag ska hålla sig med en bokföring, även de som är egenföretagare. Och de ska förvaras under de närmaste 5 åren. Men det vet du säkert redan.