Ekonomisk brottslighet

När du arbetar som egenföretagare

bokföring stockholm

Är du egenföretagare? Som egenföretagare gör man oftast allt arbete själv. Det har sina friheter att vara sin egen. Du är fri att arbeta när du önskar det, och var du önskar arbeta. Har du många pågående uppdrag så har du ständigt arbete. Många egenföretagare som arbetar inom branscher där det ständigt efterfrågas den kompetens som du besitter vill ha dina tjänster kanske under många år framöver. Det innebär att du är som som du var anställd, men får en större inkomst men samtidigt ska du betala dina egna skatter och arbetsgivaravgifter. Som egen betalar man nästan den dubbla skatten för de tjänster som du säljer. Det innebär att du alltid bör ta med det i beräkningen när du tar betalt för ditt arbete.

Kan du fokusera på ditt arbete?

Om du efter ett tag, som du har arbetat som egen företagare märker att det upptar för mycket av din energi och din tid att arbeta med all administrativ ekonomi i företaget kan det vara dags att lägga ut de tjänsterna på ett annat företag. Att anlita en ekonomibyrå för redovisning, skattebetalning och redovisning kan hjälpa dig att fokusera på ditt arbete. Det finns till och med ekonomibyråer som så att säga anställer dig. Det innebär att de tar en del av dina inkomster, och du får betalt efter att de har betalat skatter och moms åt dig. Man kan säga vad man vill om det upplägget, det är en annan sak som också kan underlätta för dig att kunna fokusera mer på ditt arbete. Kanske det fungerar för någon som gillar tanken på att så att säga vara anställd men ändå ha friheten att säga nej till visst arbete.

Anlita byrå för redovisning, skattebetalning och bokföring

Ett annat sätt att spara tid och engagemang är att anlita en byrå som tar hand om allt som har med bokföring att göra. De tar då hand om all bokföring, men se upp så att du fortfarande har full kontroll över bokföringen. Det finns de som har lurats på nästan alla sina pengar genom att lita på fel personer. Det viktigaste är att man har transparent arbete så man tar hand om andras bokföring! Inom ekobrott finns det människor med väldigt rymliga samveten. Om man så säger. Så välj den bokföringsbyrå som ger dig full insyn i vad de gör med dina pengar!