Ekonomisk brottslighet

Mycket arbete sitta i en BRF-styrelse

Bor du i en bostadsrättsförening? Sitter du dessutom med i styrelsen för er BRF? Då har ni säkert ett stort ansvar för att allt flyter på som det ska. Det är ju ett extra arbete som man tar på sig när man väljs in i en styrelse för en BRF. Förutom det vanliga arbetet med det som man nu arbetar med, så innebär ju en styrelsepost att man måste sätta sig in en massa frågor som rör bostadsrättsföreningen. Som hela bostadsrättsföreningens ekonomi.

Som tur är kan man ju alltid be om hjälp, och vad den hjälpen får kosta, beror ju på hur stor ekonomin är i er BRF, vad får det kosta? Kan man köpa in en sådan tjänst som hjälper hela bostadsrättsföreningen så är det guld värt.

Så vilka tjänster är det som man kan köpa in?

Egentligen är ju allt till salu, bara man betalar för sig. Här finns det flera tjänster som man kan hitta, framför allt i Stockholm, såsom; redovisning, lönehantering, bokföring mm. En bokföring är ju precis vad det låter som. En firma erbjuder sig att föra bok på allt som kommer in, som går ut, som ska betalas. Det kan handla om internetupphandling som en BRF vill kunna erbjuda sina boende, TV-utbud, det kan handla om man ska renovera något i den gemensamma fastigheten, såsom fönster, dörrar, entrémattor, städtjänst av trapphus. Det kan vara lampor som man har gemensamt i huset och så vidare.

Man kan köpa in en tjänst för lönehantering. Säg att det är väldigt stor BRF som man sitter i en styrelse för. Det kan innebära att man har anställt personal som tar hand om fastigheten åt en, såsom snöröjning på vintern, räfsning, trädgårdsarbete och underhåll av olika viktiga saker i BRF:erna. Det kan även vara löner till dem som sitter med i styrelsen. Och det kan vara redovisning av hela ekonomin när räkenskapsåret är slut.

Vad är en redovisning?

En redovisning är mycket viktig då hela BRF:s ekonomi ska sammanfattas i ett bokslut, som det heter. Då kan alla i BRF:n se vad som har kommit in och vad som har gått ut, om man går på plus eller minus när året är slut. Men för att slippa allt arbete så kan man in denna tjänst av någon redovisningsfirma i Stockholm. Bra, eller hur?