Ekonomisk brottslighet

Inte lönt att dra elen själv!

elektriker Hässelby

Brukar du renovera på egen hand? Du kanske är den händiga typen som kan renovera i princip nästan allt? Då är du verkligen att gratulera. Den som har tummen mitt i handen, vet att det kan vara besvärligt att alltid be om hjälp för det minsta lilla som ska göras där hemma. Att kunna snickra ihop en egen bänk är ju bara så bra. Tänk att slippa åka iväg till Ikea så snart man behöver någon ny pall. Eller tänk att slippa be om hjälp när man ska tapetsera där hemma. Dock är det vissa saker som man inte ska göra själv. Här kommer några sådana exempel:

Inte dra elledningar själv

Som lekman får man ju inte dra egna elledningar själv. Det kan vara frestande att hänga lampor på andra ställen och koppla ihop dem med sladdar själva, men det är ”no no”. Icke, sa Nicke. Man får inte dra egna elledningar eller installera maskiner på egen hand, eller göra annat än koppla sladden till din dator eller mobil till ett uttag i väggen. Så anlita elektriker så snart du behöver göra förändringar i din el i din bostad. Här kan du läsa mer om elektriker i Hässelby.

Vi använder ju mer el än någonsin, inte bara är det antalet elbilar som ökar i antal, vi har elcyklar, elmopeder och alltfler datorer och mobiler som alla går på el. Utan el kan du inte använda datorn, mobilen eller spola toaletten. Många dörrar fungerar inte ens utan el. Vi har inga lampor längre som inte går på el. Varmvattnet kommer till våra kranar med hjälp av el, värmen i våra element kommer med hjälp av el och så vidare. Till och med maten tillagas med hjälp av el och utan el får vi nöja oss med kall mat, för att inte prata om kylskåpet och frysen som håller maten kall och frusen med hjälp av elen.

Inte dra vatten och avlopp själv

Man får inte heller dra vattenledningar och avloppsledningar själv. Som lekman är det många saker med vatten- och sanitetsledningar som alltid ska utföras av professionella VVS-montörer med kunskap om hur vatten- och avloppsrör fungerar. Annars kan det bli hur tokigt som helst. Det är ju bra att tänka att det mesta kan vi göra själva, men när det kommer till vatten och sanitet så bör man alltid överlåta det till proffsen.

Inte bygga våtrum

På samma sätt är det med att bygga diskbänk, duschkabin och golvbrunn och alla ytor som har med vatten att göra. Allt det bör man överlåta åt professionella hantverkare som har kunskap om hur man bygger ytor utan att fukten tränger in i väggarna. När man har en diskho, eller tvättfat, badkar eller dusch så är det väldigt viktigt att bygga så att allt vatten går ner i golvbrunnen, eller leds bort av avloppsrör.

90 kommentarer

 1. Pingback: pastillas flagyl
 2. Pingback: doses of cymbalta
 3. Pingback: amoxicillin std
 4. Pingback: augmentin 500 125
 5. Pingback: contrave rx
 6. Pingback: ezetimibe 2012
 7. Pingback: allopurinol rash
 8. Pingback: celecoxib capsules
 9. Pingback: augmentin 500 mg
 10. Pingback: actos lawyers
 11. Pingback: protonix cost
 12. Pingback: digoxin synthroid
 13. Pingback: otc voltaren
 14. Pingback: sildenafil 60mg
 15. Pingback: sildenafil class
 16. Pingback: ivermectin 4 mg
 17. Pingback: vardenafil dose
 18. Pingback: vardenafil precio
 19. Pingback: ivermectin 200mg
 20. Pingback: lyrica half life

Kommentarer är stängda.