Ekonomisk brottslighet

Bli inte trött på kontoret

ljudabsorbenter kontor

Har du jobbat på kontor som låter alldeles för mycket? Om man jobbar i en slamrande miljö, eller där ens närmaste medarbetare sitter och pratar i telefon dagarna i ända, märker man snabbt om lokalen är byggd för verksamhet eller inte. Vissa äldre fastigheter är inte tänkta att vara kontor. Och om de är byggda för kontoret så är de inte byggda för att människor ska prata med varandra. Ibland är kontoren så ekande att alla ljud uppförstoras så man knappt hör vad man själv tänker ens.

När man inte orkar höra på andras samtal

Sådant är tröttande. Särskilt om ens närmaste skrivbordsgranne pratar och skrattar i telefonen, vilket de flesta gör som pratar med en annan människa i luren. Det går att bygga bort oljud och buller som kommer utifrån. Dels kan man täta fönster, eller byta ut glasfönstret mot särskilt isolerande fönsterglas. Då slipper man oljudet som kommer utifrån i alla fall. Men man kan även bygga med inredning som absorberar ljudet på ett kontor.

Visste du att man kan bygga bort oljud?

Nuförtiden finns det snygga skivor som man kan bygga på väggar, så kallade ljudabsorbenter. Det kan vara snygga ljudabsorbenter som mest ser ut som tavlor och har något snyggt motiv. Det kan även vara särskilda takskivor som innehåller ett material som gör att allt ljud dämpas. Ljud är ju vågor som vi inte kan se men desto mer höra. Och ljudvågor beter sig som andra vågor, de går upp och ner och när de stöter mot en yta, till exempel en vägg, så studsar de mot väggen och kommer tillbaka till den plats som de kom ifrån. Det är det som är ett eko och som man kan höra nästan var som helst, mot en bergvägg eller en fasad.